Hoger scoren in Google

Linkbuilding voor lokale websites

Eén vraag die ik geregeld hoor, van website eigenaren met een site die zich richt op meerdere regio’s, is: “Hoe krijg ik mijn site hoog op lokale zoektermen?”

Vaak ben ik dan geneigd om te zeggen: “Dat hangt er vanaf”. Maar eigenlijk is het antwoord op deze vraag erg simpel. Als je linkbuilding wilt uitvoeren voor een website met meerdere locaties, dan moet je gebruikmaken van zogenaamde lokale content silo’s. Zeker sinds Google vorig jaar de zogenaamde Pigeon Update heeft doorgevoerd. Hierdoor is traditionele linkbuilding weer een belangrijke factor geworden om je website hoog te krijgen in de zoekmachines. Wanneer je dan gebruikmaakt van lokale content silo’s dan werken deze uitstekend.

Linkbuilding is makkelijker geworden voor lokale website eigenaren.

Voor eigenaren van lokale websites is linkbuilding zelfs nog makkelijker geworden. Zolang iedere pagina van de website een verwijzing heeft naar een locatie, dan heeft dit grote invloed op je lokale vindbaarheid.

Voor websites, die zich richten op meerdere regio’s, is dit een stukje lastiger. Omdat je meerdere locaties toevoegt op je website.

Wat zijn lokale content silo’s?

De meeste mensen die zich met linkbuilding bezig houden, zijn bekend met het ‘piramide model’. Wanneer je gebruik gaat maken van lokale content silo’s dan moet je deze piramides in zogenaamde silo’s stoppen. In deze silo’s zit dan alle informatie die betrekking heeft op de regio waarop jij je wilt richten.

Wat ook belangrijk is, is dat je voor iedere locatie een blog creëert. Hierin zet je informatie die relevant is voor de regio waar jij je in deze silo op richt.

Verder zal jij je ook moeten richten op het verkrijgen van links van andere regionale bedrijven. Deze bedrijven moeten dan een link plaatsen naar de silo die past bij hun regio.

Door gebruik te maken van silo’s voor lokale linkbuilding, maak je een veel sterkere site, dan wanneer je saaie enkelvoudige pagina’s zou maken met daarop een vermelding van de locatie waarop jij je richt.

Linkbuildinggigant.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door linkbuildinggigant. Ons motto is: ‘Bezoekers garant, dankzij linkbuildinggigant’. Wij zijn uw adres voor betaalbare linkbuilding, dus wanneer u uw linkbuilding wilt uitbesteden neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens kunt u vinden op onze website.

Meer Directories