Hoger scoren in Google

Hoe maak je een indrukwekkend webdesign?

De meeste webdesign wordt gemaakt voor ondernemingen. Daarom zal je als webdesigner altijd met een ontwerp moeten komen waar je indruk mee maakt. Je webdesign moet er niet alleen op het oog mooi uitzien, het moet ook makkelijk te navigeren zijn voor de bezoekers.

Maar hoe maak je een webdesign waar je indruk mee maakt? In dit artikel krijg je een paar tips.

Visualiseer je ideeën en schrijf deze allemaal op.

Dit lijkt misschien logisch, maar vele mensen binnen de wereld van webdesign gaan direct achter de computer zitten om aan de slag te gaan met hun webdesign ideeën. Vaak met behulp van Photoshop. Ook in deze digitale tijd is het nog steeds belangrijk om gewoon even te gaan zitten, pen en papier te pakken en je webdesign op papier uit te tekenen. Een betere start dan dit kun je niet maken. Visualiseer hoe je wilt dat je webdesign eruit komt te zien. Bedenk eerst welke inhoud de website moet hebben, nog voordat je het ontwerp uitdoktert. Als je dit hebt gedaan, dan ga je nadenken over het ontwerp en hoe je webdesign eruit moet zien. Dit gaat vaak gepaard met vallen en opstaan, dus daarom kun je dit beter eerst op papier uittekenen. Vraag jezelf daarna af hoe je de functionaliteiten gaat integreren. Ook dit zal met veel vallen en opstaan gepaard gaan voordat je uiteindelijk het webdesign hebt dat je graag wilt.

Overweeg om vooraf een ‘top level framework’ te maken.

Wanneer je een initiële opzet maakt van je webdesign, dan is het belangrijk dat je eerst nadenkt over het framework en hoe je dit op niveau brengt. Hiermee voorkom je dat je later tegen allerlei problemen aanloopt. Dit betekent onder andere dat je eerst moet kijken naar je ‘User Interface’ voordat je kijkt naar het gebruiksgemak van je webdesign. Het ontwerpen van de correcte UI hangt van een aantal fasen af:

  • Uitvinden wat de gebruiker wil. Dit houdt in dat je casussen moet bestuderen en gebruikelijke problemen moet achterhalen.
  • Het bedenken van een UI patroon dat overeenkomt met de gebruikservaring van de bezoekers, zonder dat je ontwerp erdoor in gevaar komt.
  • Visuele aspecten die maken dat de belangrijkste zaken ook opvallen.
  • Het gebruiksgemak testen.

Als je je aan deze tips houdt, dan ben je op de goede weg om een indrukkend webdesign te maken voor je klanten.

Webdesign Groningen.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Linkbuildinggigant. Uw adres voor betaalbare SEO en webdesign Groningen.

Meer Directories