Hoger scoren in Google

Handtassen – geen enkele vrouw kan nog zonder.

Handtassen en vrouwen gaan hand in hand. Tegenwoordig is de handtas als modeaccessoire niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het moet bij je passen, praktisch zijn en tegelijkertijd uitstraling hebben. Per slot van rekening draag je hem de hele dag bij je. Maar hoe is de handtas nu eigenlijk ontstaan? Daarover meer in dit artikel.

De geschiedenis van de handtas.

De handtas dook voor het eerst op in de Middeleeuwen. Er kon nog niet echt gesproken worden van handtassen maar meer van reistassen die over de schouder werden gedragen. Aan het eind van de 15e eeuw werden de tassen gemaakt van leer of geborduurde stoffen. Deze waren vooral groot en opvallend, waardoor ze geliefd waren onder dieven. Hierop werden de eerste handtassen gemaakt. Klein, handzaam en men kon ze in de hand dragen. Vervolgens ging het snel met de ontwikkeling van de handtas. In de 17e en 18e eeuw werd de handtas vervaardigd met onder andere zilver en goud, waardoor het al meer een modeaccessoire begon te worden. Pas tijdens de eerste wereldoorlog moesten handtassen vooral functioneel zijn. Dit was natuurlijk zodat de soldaten gemakkelijk hun wapentuig en munitie mee konden nemen. Toen de filmindustrie in de jaren ’20 van de vorige eeuw make-up voor vrouwen toonden, werden de handtassen ook meer op elegantie gemaakt. Het moest een accessoire worden dat niet alleen maar functioneel was, het moest er ook mooi uitzien en passen bij elegante kleding.

Pas na de Tweede Wereldoorlog ging het snel met de ontwikkeling van de handtas als modeaccessoire. Dat is ook wel te merken aan de hoeveelheid tassen die er tegenwoordig zijn.

Waar de meeste vrouwen handtassen voor gebruiken.

Veel vrouwen stellen nogal wat eisen waaraan een handtas moet voldoen. Vaak wanneer ze er een willen kopen, letten ze in ieder geval op de volgende dingen:

  • Kleur
  • Model
  • Trend van het moment.
  • De gelegenheid waarvoor we deze willen kopen.
  • Materiaal
  • Indeling van de tas.

Voor een vrouw moet een handtas nog steeds functioneel zijn. Per slot van rekening moeten er allerlei spullen in vervoerd worden. Denk maar eens aan sleutels, make-up, deodorant, portemonnee, smartphone en allerlei andere zaken.

Daarnaast is een handtas ook persoonlijk. Het moet iets zeggen over jou als vrouw. Dit wordt onder andere bepaald door de vorm van de handtas, de kleur en wat erin zit.

Tassensjop.nl

Dit artikel is mogelijk gemaakt door tassensjop.nl. Tassensjop.nl is jouw webshop waar je voor de prijs van een standaard handtas, handtassen van luxemerken kunt kopen. De kortingen lopen op tot 70%, waardoor je voor weinig geld de handtas van jouw favoriete merk kunt kopen. Een handtas online kopen doe je dus bij tassensjop.nl.

Meer Directories