Hoger scoren in Google

Een total body scan! Zin of onzin?

Je hebt ze vast al wel eens gezien. Een reclame waarbij je het advies krijgt om een total body scan uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat je 100% gezond bent en kunnen eventuele ziekten of aandoeningen op tijd ontdekt worden.

Het is ‘hot’ tegenwoordig, een total body scan. De kosten voor zo’n scan variëren, van ongeveer € 150,- tot aan wel € 2.000,-. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type onderzoek dat je uit laat voeren. De goedkoopste onderzoeken betreffen een bloedonderzoek. De duurdere onderzoeken betreffen een MRI scan.

Privéklinieken.

Een total body scan is alleen maar mogelijk bij een commerciële privékliniek. In een ziekenhuis gebeurt dit alleen als men er de noodzaak van inziet. Bij een privékliniek kunt u terecht als u de financiële mogelijkheden hebt om het te kunnen veroorloven.

Hoewel een total body scan er inderdaad voor kan zorgen dat bepaalde aandoeningen, kwalen of ziekten vroegtijdig worden opgespoord, zijn er ook mensen die hier kritiek op uiten.

Artsen, medici en ziekenhuizen.

Het zijn vooral artsen en andere medici die hun vraagtekens zetten bij het nut van een dergelijke scan. Volgens hen zorgt dit alleen maar voor onnodige onrust onder mensen, omdat het vaak dingen opspoort die geen acute behandeling hoeven te krijgen of er worden verkeerde diagnoses gesteld.

Goed of niet, de keuze moet vrij zijn.

Of je nu een voorstander of tegenstander bent van de total body scan, de keuzevrijheid zou moeten liggen bij degene die bereid is er een te ondergaan. In Nederland is deze vorm van behandeling in principe verboden, hoewel er wel klinieken zijn die dit desondanks uitvoeren. Je kunt namelijk stellen dat je betere het zekere voor het onzekere kunt nemen en dat voorkomen beter is dan genezen. Er zijn ook mensen die dankzij de total body scan een adequate behandeling hebben gekregen die hun leven heeft gered.

Meer Directories