Hoger scoren in Google

Het beste moment om bessen en bananen te eten

Fruit is gezond en zit boordevol vitaminen. Het is dus belangrijk om dagelijks twee stuks fruit te eten. Als fruit net geplukt is, bevat het nog de meeste voedingswaarde. Hoe langer het fruit rijpt, hoe meer vitamines het fruitstuk verliest. Het rijpingsproces gaat echter niet erg snel, dus een stuk fruit wat uit de winkel komt kan nog steeds erg voedzaam zijn. Houd er wel rekening mee dat er steeds meer suikers in fruit komen nadat het geplukt is. Er zijn richtlijnen die je kunt volgen, zodat je weet dat het fruit nog voedzaam is.

Bessen

Blauwe bessen zijn bij de boer te koop in papieren zakjes, maar liggen ook gewoon in plastic verpakkingen in de supermarkt. Blauwe bessen behoren tot de categorie ‘superfoods’. Naast het hoge gehalte aan vitamines, bevatten blauwe bessen ook veel anti-oxidanten dat bijvoorbeeld het risico op kanker verlaagt. Je kunt bessen het beste eten voordat ze slap en melig worden. Als ze stevig en knapperig aanvoelen zijn ze op hun best én lekkerst. Als ze net geplukt zijn, zijn bessen nog groen van kleur en niet erg smaakvol. Toch zijn ze dan op hun gezondst. Ze bevatten dan nog weinig suikers en veel zetmeel. Wanneer de bessen beginnen te rotten kunnen besjes wel tot 200% meer suikers.

Bananen

Zetmeel wordt omgezet in suiker en dat werkt ook zo bij bananen. Deze fruitsoort heeft een hoog gehalte aan zetmeel vlak nadat ze zijn geplukt. Vanaf dat moment beginnen ze met het rijpingsproces. Hierbij wordt het zetmeel langzamerhand omgezet in suikers. Een banaan past perfect in een dieet, maar dan moet je hem wel op het juiste moment eten. Als een banaan gerijpt is, maar nog net geen bruine vlekken krijgt, bestaat een banaan uit een bepaalde hoeveelheid aan resistent zetmeel. Dit zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt, omdat het je voedselvertering trager maakt. Als gevolg hiervan zal je minder snel honger krijgen en dus minder eten. De banaan kun je dus het beste eten vlak voordat hij bruine vlekken krijgt.

Meer Directories