Hoger scoren in Google

26 weken zwanger

Je bent alweer 26 weken zwanger, je gaat dus richting de 6 maanden. De komst van jullie kleine spruit komt steeds dichterbij en voor je het weet zit je alweer in het laatste trimester van je zwangerschap. Het laatste trimester begint bij 28 weken zwangerschap. De veranderingen per week kun je bijhouden in de zwangerschapskalender.

In week 26 van je zwangerschap gaan de oogjes van je baby open in tegenstelling tot jouw ogen. Het is een veelvoorkomend probleem dat je rond deze periode steeds slechter gaat slapen, een goede tip is om met een voedingskussen te gaan slapen.

Ontwikkelingen van je baby

Zoals hierboven beschreven waren de oogjes van je baby gesloten, vanaf deze week gaan de oogjes langzaam open. Je baby kan nog niet echt zien, maar hij of zij kan het verschil tussen licht en donker wel herkennen. De kleur van de ogen van je kindje is nog niet zichtbaar, dit blijft nog even een verrassing dus. In het plaatje hieronder kun je wel een kansberekening maken.

Kleur ogen baby

Je baby is nog steeds klein, maar hij ziet er wel helemaal af uit. De ingewanden zijn zich nog druk aan het ontwikkelen terwijl de buitenkant al zo goed als af is. Natuurlijk moet je kindje nog flink groeien en dikker worden, maar de buitenkant ziet er helemaal compleet uit.

De mama

Had je eerder nog een bescheiden buikje? Vanaf deze week zal je buik een heuse groeispurt gaan maken. Dit komt doordat de baby wekelijks best wat aankomt. Helaas betekent een grote buik ook dat je steeds minder comfortabel kun slapen en hoe dichterbij de bevalling komt hoe meer jij kunt gaan piekeren over alle veranderingen in jullie leven. Ook de nachtelijke toiletbezoekjes worden er niet minder op en je zult merken dat er steeds meer fysieke ongemakken je uit je slaap lijken te houden. Om toch zo goed mogelijk te slapen is het wel slim om overdag genoeg te bewegen, genoeg te drinken, gezond te eten en in de frisse lucht bent.

Tip voor deze week

Week 26 en week 27 zijn eigenlijk de beste weken om een mooie 3d echo te laten maken van je kindje. Jullie baby past nu nog helemaal in één beeld en heeft genoeg vet op zijn gezichtje om mooie beelden te kunnen laten zien. Een goed bureau hiervoor is Pretecho&zo in Oudenbosch.  Je kunt mooie 3d foto’s zien of zelf bewegende beelden in 4d. Erg bijzonder.

Meer Directories