Hoger scoren in Google

Zo word je een gerespecteerde webdesigner.

Zelfs in de begintijd van webdesign was er al grote vraag alom over wat een webdesigner zijn klanten in rekening zou moeten brengen. De meeste concurrentie geschiedde aan de onderkant van de prijzenmarkt: de voordeligste webdesigner kreeg de opdracht. Dit brengt als voordeel op dat je als webdesigner veel klanten krijgt. Maar als je te goedkoop bent, dan kan het moeilijk worden om op financieel vlak de eindjes aan elkaar te knopen.

De paradox voor elke webdesigner.

Het is een verschrikkelijke paradox voor iedere webdesigner. Vaak gaat dit proces door totdat de webdesigner zijn passie voor het vak verliest, zijn rekeningen niet meer kan betalen en een ander beroep kiest. Dan zijn er de webdesigners die veel geld vragen voor de dienst die zij leveren. Zij verdienen goed aan hun klanten, maar lopen het risico dat mensen hun dienst te duur vinden. Hun klantenbestand kan dus erg klein zijn.

De focus: de prijs of de service?

De vraag die veel webdesigners zichzelf zouden moeten vragen is: ‘Is de service die ik bied de prijs die ik vraag wel waard?’ In de meeste gevallen is het antwoord: ‘Nee’. De service die veel webdesigners vragen voor de dienst die zij leveren is de prijs die ze ervoor vragen niet waard. Deze prijs ligt vaak veel te hoog. Webdesigners die veel geld vragen voor hun dienst willen veelal snel geld verdienen en denken hoofdzakelijk op de korte termijn. Zij proberen hun klanten er wel van te overtuigen dat zij iedere cent waard zijn, maar dit komt in hun ontwerpen vaak niet naar voren. Ook niet wanneer ze visueel een oogstrelende website maken. De webdesigners die dit soort websites afleveren, vragen soms wel meer dan € 100,- per uur voor hun dienst. In bepaalde gevallen (wanneer ze bijvoorbeeld met een CMS werken) hebben ze de template niet eens zelfstandig gemaakt, maar ergens op het internet gekocht. Vervolgens brengen ze de klanten wel hoge ‘ontwikkelingskosten’ in rekening alsof ze deze zelf hebben gemaakt.

Als webdesigner kun jij je beter richten op leveren van goede service. Een tevreden klant is een goede klant en zal jou bij anderen aanbevelen .

Bepaal op welke markt jij je wilt richten.

Wat ook belangrijk is als webdesigner is de markt waarop jij je wilt richten. De dure webdesigners vinden hun klanten vaak bij grote bedrijven, die van mening zijn dat deze webdesigners hen een betere website kunnen leveren dan de minder dure. Maar er zijn genoeg ondernemers binnen het midden- en kleinbedrijf die niet over de financiële middelen beschikken om zulke designers in de arm te nemen. Wil jij jezelf in de goedkope categorie aanbieden? Richt je dan op deze markt. Voor hen hoeft het webdesign er vaak niet te oogstrelend uit te zien, een gewoon mooie website is vaak voldoende.

Webdesign Groningen.

Webdesign Groningen is zo’n webdesign bureau die u betaalbare websites kan bieden. Tevens leveren wij linkbuilding pakketten, zodat u ook beter vindbaar zult zijn in de zoekresultaten van onder andere Google. Voor ieder budget bieden wij een optie. Laat u bij ons een website op maat maken? Dan ontvangt u hierbij gratis een linkbuilding pakket t.w.v. € 300,-. Zo maakt u al een goede start om uw concurrenten voor te blijven.

Meer Directories