Hoger scoren in Google

Nooit meer problemen met een wachtwoord.

Ieder bedrijf wil dat zijn private informatie en geheime gegevens goed beveiligd zijn. Dit is echter vaak niet geval. Binnen vele bedrijven worden voor verschillende dingen, verschillende applicaties gebruikt. Dit brengt met zich mee dat iedere werknemer voor iedere applicatie een ander wachtwoord en gebruikersnaam moet gebruiken. Doordat ze dan vele verschillende inloggegevens moeten onthouden, willen ze deze nog wel eens vergeten. Om het zichzelf vervolgens makkelijker te maken, willen ze de inloggegevens nog wel eens op papier noteren. Dit brengt echter de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Zo kunnen deze gegevens namelijk makkelijk ‘op straat belanden’. En dat wil je als ondernemer ten aller tijden zien te voorkomen.

De IT-afdeling heeft ook niet altijd tijd.

Wanneer de medewerker zijn wachtwoord vergeet, dan zal hij naar de IT-afdeling stappen om zijn wachtwoord te laten achterhalen. Het punt is dat deze het vaak al heel druk heeft, waardoor zij eigenlijk geen tijd hebben om zich hierin te verdiepen. Dit zal, zowel voor de medewerker, als voor de IT-afdeling, hun eigenlijke taken doen vertragen.

Licht aan de horizon.

Gelukkig is er een oplossing voor dit soort problemen. Er is nu namelijk een software op de markt gekomen, waardoor medewerkers zich nooit meer druk hoeven te maken over hun inloggegevens. Deze software heet Single Sign On Software. Met deze software hoeven medewerkers zich niet meer voor steeds verschillende applicaties aan te melden. Hij hoeft slechts eenmaal zijn inloggegevens in te voeren en wordt dan automatisch aangemeld bij alle systemen.

Dit is niet alleen maar gebruiksvriendelijker, alle systemen bij elkaar zijn ook makkelijker in de gaten te houden. Zo kan precies worden na gegaan of er een onbevoegd persoon gebruikmaakt van één van uw applicaties. U hoeft zich nooit meer druk te maken over uw beveiliging en doordat het de werkzaamheden van een ieder versnelt, wordt ook de productiviteit verhoogd.

Meer Directories