Hoger scoren in Google

Een goede ladder is belangrijk.

Het gebruik van een goede ladder is essentieel wanneer u deze voor uw (dagelijkse) werkzaamheden nodig hebt. In Nederland alleen overlijden jaarlijks ongeveer twaalf mensen ten gevolge van een val van een ladder. Daarnaast lopen er ook nog eens 21 mensen blijvend letsel op. Vaak ontstaan dit soort ongelukken omdat de ladder, waarmee gewerkt wordt, niet stabiel is. Daarom is het erg belangrijk dat deze onder andere op een vaste ondergrond staat. Maar dat is niet het enige. Vele ongelukken ontstaan ook omdat mensen het verkeerde schoeisel dragen of omdat men te ver uit moet strekken om ergens bij te kunnen komen.

Vaste regels voor gebruik van een ladder.

Om dit soort onnodige ongelukken te voorkomen zijn er regels opgesteld bij het in gebruik nemen van een ladder. Eén van deze regels is dat men niet te lang op een ladder mag blijven werken. Ook een glazenwasser mag niet meer dan een half uur op een ladder blijven staan, zonder pauze te nemen.

Een ladder behoort ook verankerd te worden. Dit kan met een borging aan of de onderkant of de bovenkant. Staat er een te harde wind? Ook dan mag er niet op een ladder gewerkt worden.

Overigens, wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete die kan oplopen tot € 4.500,-. Indien u dit wilt voorkomen, doet u er verstandig aan om advies in te winnen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in veiligheid omtrent klimmaterialen.

U kunt hiervoor terecht bij onder andere het EKH. Bij deze organisatie kunt u met vragen terecht, maar op de site vindt u ook allerlei informatie over wet – en regelgeving.

Meer Directories